תארו לעצמכם עולם שבו זוועות השואה אינן זיכרון רחוק, אלא מציאות יומיומית. עבור רבים מניצולי שואה וקשישים בישראל, זו המציאות הקשה איתם הם מתמודדים מדי יום. למרות הסבל הבלתי נתפס שלהם והקשיים העצומים שעברו, הם עדיין נאבקים לשים אוכל על השולחן.
על פי ההערכות האחרונות, למעלה מ-25% מניצולי השואה בישראל חיים מתחת לקו העוני, ועבור רבים מהם חוסר ביטחון תזונתי מהווה דאגה מתמדת. המצב חמור באותה מידה עבור קשישים בישראל, כאשר למעלה מ-30% מהאנשים מעל גיל 75 חיים בעוני.
ההרגשה הפיזית והרגשית של הרעב היא הרסנית. חוסר תזונה נכונה עלול להוביל לשורה של בעיות בריאותיות, כולל חולשה, עייפות וסיכון מוגבר למחלות. אבל השפעת הרעב חורגת מהפיזי. ההשפעות הפסיכולוגיות של חוסר ביטחון תזונתי יכולות להיות הרסניות באותה מידה, ולגרום לתחושות של בושה, חוסר תקווה ובידוד.
איננו יכולים לעמוד בחיבוק ידיים ולאפשר לסבל הזה להימשך. זוהי החובה המוסרית שלנו לעזור לאלה שכבר סבלו כל כך הרבה. על ידי תמיכה בארגונים כמו לחיות בכבוד, נוכל לחולל שינוי אמיתי בחייהם של ניצולי השואה והקשישים בישראל.
כל תרומה, קטנה ככל שתהיה, יכולה להשפיע רבות. המתנה שלך יכולה לספק ארוחה חמה, שמיכה חמה או ביקור ידידותי למישהו שמתקשה להסתדר. על ידי התכנסות ותמיכה באוכלוסיות הפגיעות הללו, נוכל להראות להם שהם לא לבד, ושיש תקווה לעתיד מזהיר יותר.
בעודנו מתנהלים בחיי היומיום שלנו, זה יכול להיות קל להרגיש מנותק מהמאבקים של אחרים. אבל המציאות היא שכולנו מחוברים,בייחוד עם ישראל, וכשאדם אחד סובל, כולנו סובלים. הרעב שעמם מתמודדים ניצולי שואה וקשישים בישראל הוא לא רק בעיה עבורם, הוא בעיה של כולנו. זה שיקוף של הכישלון הקולקטיבי שלנו לעמוד בערכים המשותפים שלנו של חמלה ואנושיות.
על ידי נקיטת מעשה ותמיכה בארגונים הפועלים להפגת רעב באוכלוסייה זו, נוכל לא רק לסייע בהקלת הסבל, אלא נוכל גם לקחת אחריות על תפקידנו ביצירת עולם צודק ורחום יותר. כל תרומה, קטנה ככל שתהיה, היא הזדמנות לחולל שינוי ולהיות חלק מהפתרון. הצטרף אלינו למשימה חיונית זו ותרום עוד היום.
בלחיצה על הקישור הזה תוכל לתרום ולעזור להתקדם לעבר מטרת העל: לשים קץ לרעב בקרב ניצולי שואה וקשישים בישראל. ביחד, נוכל לעשות שינוי.